Kennisbank


In onderstaande kennisbank staan een aantal vragen met antwoorden. 
Deze informatie heeft betrekking op onze webwinkel en producten.

1. Wat is lyocell stof?
Lyocell is een relatief nieuwe stof in de kleding industrie. Lyocell heeft de luxe uitstraling van zijde, is zo sterk als polyester en neemt nog beter vocht op dan katoen. Het is daarbij een van de milieuvriendelijkste stoffen. Het wordt gemaakt van houtsnippers van onder andere de eucalyptusboom en staat ook wel bekend onder de naam Tencel.

Milieuvriendelijke productie
Lyocell is vergelijkbaar met viscose, maar het productieproces is milieuvriendelijker. Lyocell wordt net als viscose gemaakt van versnipperd hout. Het verschil zit in het gebruik van minder schadelijke oplosmiddelen als amine oxide en het hergebruik van het afvalwater en deze oplosmiddelen. Hierdoor ontstaat een gesloten systeem waarbij zo min mogelijk afvalwater terugkomt in het milieu.
Door het toevoegen van de oplosmiddelen ontstaat een houtpulp. Deze worden uiteindelijk door een spinneret geduwd, een soort van douchekop met kleine gaatjes. Vervolgens worde deze vezels gesterkt in een bad van amine oxide, gedroogd en uiteindelijk gesponnen.
 
Kleding gemaakt van lyocell of Tencel kun je gewoon op een fijnwasprogramma in de wasmachine wassen. Let op er wel op dat je niet te veel wasmiddel gebruikt, dit kan de kleuren aantasten. Een fijn voordeel, de stof krimpt niet
 

2. Wat is Viscose?
Vroeger ook wel rayon of kunstzijde genoemd. Viscose is een kunstmatige vezel op basis van cellulose. Dit is een natuurlijke grondstof  die bijvoorbeeld wordt gewonnen uit houtpulp van bamboe of eucalyptushout. 

Viscose is net zo prettig te dragen als katoen terwijl de stof van viscose soepeler en zachter aanvoelt. 
Het enige nadeel van viscose is dat u er niet op mag wrijven of borstelen. Uitwringen mag dan voor viscose ook niet. 


3. Wat is polyester?
Polyester heeft als grondstof, olie. Onder thermische omstandigheden wordt deze olie gemaakt tot uiteindelijk polyester. Uiteindelijk worden kunststof korrels in een spinmachine gesmolten en gevormd tot filamenten (draad).  Deze filamenten worden dan gebruikt om te weven of te breien. 
De voordelen van polyester zijn:
- kreukt niet
- makkelijk schoon te maken
- droogt snel
- krimpt niet
Het nadeel van polyester is dat het statisch kan zijn. 

4. Van welke materialen zijn de artikelen gemaakt?
Bij al onze artikelen staan de materialen waarvan de producten zijn gemaakt bij de foto vermeld.

5. Wat is Stainless Steel?

In het Nederlands is Stainless steel, roestvrij staal. Het woord geeft al aan, roestvrij. Mochten je sieraden dan toch gaan roesten dan veeg je dit er af met een schone doek. Stainless steel zal dan ook niet verkleuren en is nikkelvrij waardoor je (bijna) geen allergische reactie kan krijgen.

6. Wat is Gold plated? 
Gold plated sieraden zijn gemaakt van koper. Om het koper een mooie glanzende kleur te geven worden deze sieraden voorzien van een dun laagje goud of wit goed. Het voordele van plated sieraden is dat ze vaak goedkoper zijn dan Stainless Steel maar tevens ook het nadeel is dan ze kunnen verkleuren en bij een ruwere omgang van de sieraden het dunne laagje los kan laten.

Hier wat tips voor Gold plated sieraden:
- voorkom contact met Cosmetica (parfum, haarlak etc)
- doe je sieraden af tijdens sporten, slapen, douchen en zwemmen
- bewaar je sieraden droog en apart van je andere sieraden. 

7. Hoe meet je je ringmaat?
Je kunt je ringmaat op 2 manieren meten. Neem een ring die je past. Meet hiervan de binnenkant op, dus neem niet de rand mee. Het aantal millimeters is de maat van je ring (zie hierbeneden op de foto).Vervolgens kun je ook de omtrek van je vinger meten. Hier beneden zie je welke omtrek bij welke ringmaat past.8. Hoe worden mijn artikelen verpakt?
Uw bestelde artikelen worden zorgvuldig en netjes verpakt. Nadat het pakket bij Post NL is afgegeven sturen wij u uw Track en Trace code op zodat u uw pakket kunt volgen.

9. Wat is PU Leather?
De afkorting PU staat voor poly urethaan. Het is een soort imitatieleer. 
Wat zijn de voordelen van PU Leather? De uitstraling is erg mooi en in vergelijking met écht leer is de prijs van PU leather goedkoop. 
Wat zijn de nadelen van PU Leather? Het leer gaat niet zo lang mee als écht leer maar daardoor is de prijs ook een heel stuk lager.


10. Wat zijn de afmetingen van onze producten?
De afmetingen van onze producten worden bij elk product apart vermeld. Zo kun je zien of je portemonnee die je leuk vindt niet te groot is en of die leuke tas die op onze website staan niet te klein is.